Ретро маниаците вече имат плейър, чрез който можете да слушате музика, докато разглеждате сайта или пишете във форума. Вижте повече ТУК«

 

Българска Ретро Мания поде инициативата за подпомагане на Дома за деца, лишени от родителски грижи “Даскал Ботьо” в Калофер.

Подробности ТУК«

За Българска Ретро Мания

 

Аналите твърдят, че фактическото учредяване на партия БРМ се е случило в деня на един вот на недоверие към тогавашното правителство – 11.02.2005 г. По време на дебатите в парламента групата съмишленици и открити анти-политиканти се събира в тогавашното си място за срещи (един форум) и решава, че вече не ще да търпи такова корумпирано правителство. Затова създават безпартийна партия, която да спечели изборите и да сформира правителство в сянка.

 

 В така подредения кабинет си има човек за всеки пост. За премиер и шеф по европейските въпроси единодушно е избрана спечелилата официален конкурс Pippilota (aka примата). След приключване на предизборната кампания досегашният партиен социолог Yaskata се преквалифицира в министър на финансите. Лицето на партията е Blueeye, официален говорител – Елена Розберг (Гласа), а байрактар - Динка. Останалите постове за заети, както следва, от: Yavor Berov – безотговорник в Министерство на шизофренията; Rocky_boy (aka Малчо) – ковач на платформата; Хриси – правен отдел; Hope – будната съвест; Batpep – чистач на анонимки; Crazy_doc – инквизитор на повикване; Balbi – биячът; Gruicho – музикантът; Cveta – поетесата; Valentin – осигуряващ източния ръкав на София; Анна Митева – грижовната мама; Spikey – блондинка под прикритие; Juli – сладураната; Jerryyoung apprentice.

 

 За кратко време, прекарано в разгорещени дебати, партията излиза със собствена платформа, бюлетина и дори два химна – “Jump around” на House of Pain като неофициален такъв и единодушно избрания официоз “Our House” на Madness, който най-добре отразява менталното здраве на учредителите.

 

 При последното преброяване от края на 2006 г. партията наброява 39 заклети последователи, официални членове. Очаква се в най-скоро време да се извърши ново преброяване и тържествено приемане на нови членове, тъй като броят на желаещите да се влеят в редиците на БРМ нараства лавинообразно през последните месеци. От 13.12.2007 г. членовете и симпатизантите на ретро манията си имат ново, собствено място за срещи и беседи – форумът на този сайт.